You are currently viewing 7 stvari koje mogu krenuti po zlu za vrijeme ljetnog trčanja
Izvor: pixabay.com

7 stvari koje mogu krenuti po zlu za vrijeme ljetnog trčanja

Svaka sezona ima svoj skup potencijalnih komplikacija za vrijeme trčanja. Zimi je snijeg i led, na jesen se mijenja temperatura  i na proljeće su neprestane kiše. Nekoliko načina kako vaše trčanje može krenuti po zlu ljeti.

1. Neko vam uzme bocu s vodom

Boca s vodom sa strane na stazi može da izgleda kao smeće, tako da je može neko uzeti i skloniti sa staze i kad dođete do mjesta gdje ste ostavili bocu nje nema.

2. Neko vam je uzeo bačenu majicu

Kad ljetnje trčanje postane pretoplo mnogi trkači skidaju svoje majice. Ako ne žele trčati sa majicom utaknutom u šorc ili grudnjak, bacanje sa strane staze je jedna od opcija. Obično je majica tamo kad se vratite, ali ponekad nije.

3. Trčite tako rano da ni jedan wc ne radi

Trčite jako rano kako biste izbjegli vrućinu, što je sjajno, ali u većini gradova sve redi tek od 7h. Ako ste izašli previše rano na trčanje možda će vam trebati wc prije nego se neki objekat otvori.

4. Zaboravili ste kremu za sunčanje

Ten trkača je izgleda loše. Zaboravili ste kremu za sunčanje za veliku ljetno trku to nije dobro za vas.

5. Čekali ste da nakon plaže krenete na trčanje

Planirate da cijeli dan budete na suncu? Vjerujte nam željeti ćete da ste trčali prije nego ste otišli na plažu.

6. Trčali ste na odmoru i izgubili ste se

Trening za maraton ne prestaje zato što ste na godišnjem odmoru. Ako izlazite napolje i trčite na novom mjestu budite sigurni da znate kuda idete. Ne postoji ništa gore od toga da ste znojavi, žedni i izgubljeni.

7. Niste shvatili koliko ste dehidrirani i počeli ste piti pivo

Za vrijeme trčanja ljeti možete više dehidrirati nego što ste navikli. Veliki trening praćen ispijanjem piva na kraju je poprilično odlična kombinacija za izazivanje glavobolje. Preporučujemo da prvo popijete nekoliko časa vode.