You are currently viewing 5 mogućih reakcija nakon trke
Izvor: pexels.com

5 mogućih reakcija nakon trke

Većina trkača je uložila vrijeme i trud u pripreme za trku, tako da ima mnogo emocija na dan trke. Ishod trke će dati informacije o reakciji trkača. Ako ste trkač vjerovatno su vam poznate ove emocije i ako ste gledalac onda koriste ovo kako biste procijenili kako se trkač osjeća nakon trke.

1. Sretan trkač

Ako trkač skače nakon trke vjerovatno je trka dobro prošla. Ova reakcija je obično rezultat oborenog ličnog najboljeg rekorda. Ove trkače je najlakše prepoznati jer su skakali, plakali i gurali se kroz gomilu kako bi pronašli svoju navijačku ekipu da proslave. Ovaj trkač je imao savršen dan bez obzira na sve.

2. Zadovoljan trkač

Ovaj trkač će se smiješiti ali neće skakati, vrištati ili plakati. Oni su zadovoljni svojim naporima i vjerovatno da su postigli ono za šta su se zalagali. Zadovoljan trkač neće razmišljati o svakom aspektu trke poslije kao presretan trkač.

3. Oslobođen trkač

Olakšanje je obično znak da niste bili dovoljno pripremljeni. Možda su se vratili poslije povrede i nisu bili sigurni da će im tijelo izdržati. Bez obzira na sve završili su u jednom komadu i drago im je da je gotovo.

4. Trkač koji se smije

Ako trkač dođe na startnu liniju smijući se sigurno se nešto dogodilo. Možda im je neko stao na nogu, možda nisu dobili gorivo, možda su se izgubili ili su možda imali problema sa wc-om. Koji god razlog bio trkač je dobre volje jer šta god da se dogodilo bilo je izvan njihove kontrole.

5. Razočaran trkač

Ova reakcija može dovesti do izbjegavanja prijatelja i porodice. Razočaran trkač koji nije postigao svoje ciljeve i poslije trke izbjegava druženje. Treba neko vrijeme da bude sam.