You are currently viewing Omiški Polumaraton Kanjonom Rijeke Cetine

Omiški Polumaraton Kanjonom Rijeke Cetine

Ako u svoj avanturistički ‘portfolio’ želite dodati uistinu jedinstvenu trku, 28. septembra rezervišite za posjetu Omišu.

Zašto Omiški polumaraton zovu ‘skriveni dragulj’ bit će vam jasno već iz prvog pogleda na grad koji okružuju strme klisure.  Mnogi trkači koji prvi put sudjeluju na polumaratonu ostaju zbunjeni gdje se među planinama koje gotovo dotiču more smjestila ravničarska trasa dugačka više od 20 kilometara. A smjestila se u jednom od najljepših krajolika u ovom dijelu Europe – kanjonu rijeke Cetine u koji iz povijesne jezgre Omiša, gdje se nalazi start i cilj utrke, ulazite uskim tunelom nakon kojeg vas čekaju kilometri i kilometri čiste i netaknute prirode.

Sama manifestacija i ove godine obuhvaća dvije trke – kružni polumaraton i rekreativnu trku dugačku 6 kilometara, a obje trase nalaze se u kanjonu Cetine, krajoliku zaštićenom od 1963. godine.

Trčeći kanjonom proći ćete kraj nekih od najboljih lokacija za rafting, kayaking, treking, hiking i slobodno penjanje u Hrvatskoj, a o kvaliteti same trke možda najbolje svjedoče imena prošlogodišnjih pobjednika – Alija Imamović (BiH olimpijac) i Nikolina Šustić (svjetska prvakinja u ultramaratonu).

Omiški polumaraton manifestacija je podjednako namijenjena profesionalcima i rekreativcima, a u četvrtom izdanju, ovog septembra očekuje se i rekordan broj natjecatelja iz Hrvatske, ali i inostranstva. Naime, Omiški polumaraton u vrlo kratkom periodu izrastao je u veoma popularnu trkačku manifestaciju. Dijelom zbog atraktivnosti i kvalitete same trke, ali dijelom i zbog uvijek fantastične atmosfere i renomea Omiša kao ‘adrenalinske’ destinacije u kojoj avanturisti i rekreativci uživaju u uistinu specifičnoj domaćinskoj dobrodošlici. Trka je poznata po tome da ćete je se jako dugo sjećati ili će te se uopće nećete sjećati, ovisno o tome koliko se prepustite spomenutoj dobrodošlici nakon ulaska u cilj 🙂

A kako bi se cijela obitelj dobro zabavila, osim bogatog programa i glavnih trka, oni najmlađi će se okušati u dječjoj trci i dječjem atletskom poligonu.

Polumaraton se održava u organizaciji Turističke zajednice Grada Omiša i ŠU Omiš – plivačkog polumaratona, te pod pokroviteljstvom Grada Omiša, Splitsko-dalmatinske županije i Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije. Staza polumaratona ima važeći certifikat “Međunarodnog udruženja maratona i cestovnog trčanja” (AIMS-a).

Prijave su moguće na stotinka.hr/hrv/dogadjaj/897 i na dan trke na startnom mjestu od 8 do 9 sati.

 Pratite nas na FB: www.facebook.com/omiskipolumaraton/

Dječji programu 2019. 

TRKA NA 300M

9:15 – 9:50 prijave za trku na 300 m
10:05 start trke na 300 m

U trci na 300 m medalje će se dodijeliti za tri kategorije učesnika: 1.predškolci, 2.učenici/ce prvog i drugog razreda i 3.učenici/ce trećeg i četvrtog razreda

DJEČJI ATLETSKI POLIGON

10:15- 10:45 –   prijave za dječji atletski poligon
11:00          –  start poligona

Na dječjem atletskom poligonu medalje će se dodijeliti za dvije kategorije sudionika: 0-3 god. i 4-5 god.

Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada djeci planirano je u 12:00h.

Za sudjelovanje u utrci i poligonu sva djeca trebaju imati suglasnost roditelja koja se potpisuje prilikom prijave.