You are currently viewing 7 stvari koje razumiju samo parovi koji trče
Izvor: pexels.com

7 stvari koje razumiju samo parovi koji trče

Ako ste par trkača, shvatit ćete prednosti (a ponekad i manje neugodnosti) biti s drugim trkačem.

1. Patike za trčanje ostaju vani

Postoji skala neugodnog mirisa patika za trčanje od 0 (nove patike izvađene iz kutje) do 10 (nije me briga što su ti patike skore ko nove, nabavi novi par).

Ocijenite obuću prema ovoj skali i odlučite da li one trebaju da ostanu ili je vrijeme za novi par ili ćete ih ostavljati napolju.

Ako živite u gradu prostor je za vas luksuz. Iako oprema za trčanje ne zauzima puno prostora možete imati puno ormara za obuću.

2. Kad god je moguće trčite zajedno

Kada život postane užurban, ponekad je trčanje najbolji način da provedete vrijeme zajedno.

3. Vaše mjesto za odmor bi trebalo da ima makar traku za trčanje

Nekoliko sedmica bez trčanja ne čini vas ili vašeg partnera boljom osobom. Jutarnji kilometri velikim dijelom utiču na raspoloženje kod mnogih trkača. Da biste makasimalno iskoristili vaš odmor, očigledno je da ćete prvo obilježiti staze na kojima ćete moći trčati, jer zašto bi otišli negdje gdje ne možete da radite ono što volite?

4. Upoznavanje na trčanju

Bez obzira da li ste se sreli na grupnoj trci ili kad ste solo trčali, trkače privlače drugi trkači.

5. Ako me voliš kupi mi namirnice

To su sitnice. Parovi koji trče znaju da postoji put do srca trkača, a to je kupovina hrane. Ne mora to da bude nešto posebno, ali donošenje hrane kući za večeru je jedan od načina.

6. Imate puno medalja da biste mogli napraviti vlastitu trku

Ako ikad odlučite u budućnosti da se bavite organizacijom trka nemojte brinuti o tome da morate naručiti medalje, samo iskoristite kolekciju koju ste skupili.

7. Ponekad se raspravljate oko treninga

Bez obzira da li je to najnoviji način da trčite brže ili da dižete veće tegove u teretani, vi i vaš partner ćete naći mnogo tema gdje vam se mišljenja razlikuju.