You are currently viewing Kako da sagorite više masnoće
Izvor: pixabay.com

Kako da sagorite više masnoće

Trčeći ili hodajući 90 minuta u jednoj sesiji svake sedmice, vaše noge postaju sagorjevači masnoće. Vremenom će to značiti da sagorijevate masnoću čitav dan, čak i kada sjedite na poslu ili kada spavate.

Lagano aerobno trčanje je jedan od najboljih načina da sagorite masti. Ali većina trkača, tokom prve godine trčanja, uspije zadržati svoju težinu. Ovo je zapravo pozitivna stvar. Trkači zapravo sagorijevaju masnoću održavanjem težine. Kako je to moguće? Nastavite čitati.

Kada trčite, povećavate skladišta glikogena i vode po cijelom tijelu kako bi procesuirali energiju i hladili tijelo. Vaš volumen krvi se također povećava. Sve ove interne promjene vam pomažu da bolje vježbate ali uzrokuju i povećanje težine (ne povećava masnoću). Ako je vaša težina ista, godinu dana nakon što ste počli s vježbama izdržljivosti, sagorijeli ste nekoliko kilograma masnoće. Ne dozvolite da vas vaga izluđuje.

Dugotrajno sagorevanje masnoće zahtjeva disciplinu i fokus. Ako preuzmete odgovornost za upravljanje svojom ishranom i potrebnim trčanjem i hodanjem, uspjet ćete. Jedna od tajni uspjeha sagorijevanja masonće je da trebate biti aktivni čitav dan. Jednom kada naučite da hodate umjesto da sjedite bićete zadivljeni koliko koraka možete napraviti svaki dan:

Koraci=sagorijevanje kalorija.