You are currently viewing Emocionalne faze ranog jutarnjeg trčanja
Izvor: pexels.com

Emocionalne faze ranog jutarnjeg trčanja

Vani je vruće. Zbog ekstremnih vrućina mnogi trkači se bude jako rano kako bi trenirali dok ne postane prevruće. Emocijonalne faze ranih jutarnjih treninga.

Da li mi ovo zaista treba?

Alarm vam zvoni u 5:45 ujutro i onda se pitate “Koliko će zaista danas biti vruće?” odgovor je danas je veoma vruće. Znate ovo, pa je vrijeme da izađete iz kreveta i pripremite se za trening.

Pijete puno vode

Šanse su velike da ste još uvijek dehidrirani od jučerašnjeg trčanja, stoga se budite i pijete puno vode prije nego izađete na trčanje.

Niste ni počeli trčati, a već ste znojavi

Dok stojite napolju i čekate da vaš GPS sat pronađe satalite, shvatili ste da ste čak i bez jutarnjih vježbi, počeli znojiti.

Prvih 10 minuta osjećate se užasno

Znate da ćete se prvih 10 minuta jutarnjeg trčanja osjećati užasno, ali i dalje je svaki put iznenađujuće.

Ovo nije tako loše

Nakon što pređete oko dva kilometra počnete se osjećati ljudski i “pronašli ste svoje noge”. Čestitate sebi ujutro i razmišljate o tome kako je dobro to što kad završite s poslom ne morate ići na trčanje.

Potreban vam je wc, ali ne možete da nađete ni jedan otvoren

Objekti u gradovima otvaraju se obično u 7h ujutro, ako ste se pokrenuli prije 7h vjerovatno je da će vam trebati wc prije 7h.

Sranje, kasnim

Kad dođete do kraja trčanja shvatiti ćete da se morate ubrzati kako biste sve stigli na vrijeme. Tako da se zadnjih par kilometara pretvara u brzo trčanje kako biste imali vremena za tuširanje i doručak prije drugih jutarnjih obaveza.

Istuširali ste se, ali još se zonijte

Dođete kući i odmah idete pod hladan tuš. Jedini je problem što se i poslije tuša još uvijek znojite.

Završili ste s poslom, ne morate trčati

Dok vam za trčanje u ranim jutarnjim satima treba dosta ubjeđenja, ali kad završite osjećaj je nevjerovatan. Kad napustite posao znate da je noć vaša i da možete da radite šta hoćete, jer ne morate da idete na trčanje.