You are currently viewing 7 emocionalnih faza za vrijeme trčanja zimi
Izvor: pixabay.com

7 emocionalnih faza za vrijeme trčanja zimi

Kad je u pitanju zimska sezona trčanja neki trkači uživaju u trčanju zimi više od drugih. Postoji 7 neizbježnih koraka kad je u pitanju trčanje zimi.

Faza 1: Uvjerite se da izađete iz kreveta

Kad se alarm aktivira i kad je mračno i hladno sigurno je da vam je teško da ustanete i da odete na trčanje. U ljetnim mjesecima idete na jutarnje trčanje kako biste izbjegli visoke temperature ali zimi sve što želite je malo sunca i toplote. Nažalost šanse su velike da nećete dobiti ništa od ovoga. Zbog toga razmišljate da preskočite trčanje i onda shvatite da ipak volite trčanje i ustanete iz kreveta.

Faza 2: Slojevitost

Slojevitost je jedan važan aspekt uspješnog zimskog trčanja. Previše slojeva vruće vam je malo slojeva zima vam je. Skoro svaki trkač će provjeriti prognozu i onda razmisliti o odjeći i možda dodati jedan komad odjeće.

Faza 3: Izlazak kroz vrata

Jednom kad izađete iz toplog doma hladan vjetar će vas “udariti” po licu i natjerati će vas da preispitate vašu odluku. Još se niste oznojili još imate vremena da razmislite da li ćete ići na trčanje ili ćete se vratiti u krevet.

Faza 4: Prvih 10 minuta

Prvih 10 minuta trčanja zimi je užasno. Iako ste se slojevito obukli vjerovatno je da će vam biti zima na početku. Zapamtite da će to brzo proći i da što duže budete trčali da će vam biti sve toplije i toplije.

Faza 5: Ovo i nije tako loše

Sad kad ste se zagrijali i trčali osjećate se poprilično dobro. Ovo je razlog zbog kojeg ustajete ujutro iz kreveta vi ovo volite da radite.

Faza 6: Tijelo vam je tako toplo, lice vam je tako hladno

Kako se vaše trčanje bliži kraju vaše tijelo će se osjećati dobro ali vaše lice će biti hladnije nego ikad. Održavanje lica toplim za vrijeme trčanja je jako teško ali maska za lice može pomoći.

Faza 7: Slijedi topao tuš

Čestitamo uspjeli ste. Trčanje je završeno. I dok je vaše trčanje bilo malo neugodno makar niste proveli vrijeme na traci za trčanje.