You are currently viewing 6 razloga zbog kojih su trkači u suštini bebe
Izvor: pexels.com

6 razloga zbog kojih su trkači u suštini bebe

Trkči su nekad teški. Samo ste vi, vaš um i tijelo trčali trku i mi ne pokušavamo da umanjimo mentalnu i fizičku snagu. Ali, kao što većina trkača zna, nekoliko dana, a posebno sati do trke može biti dragocjeno.

Budite veoma oprezni šta jedete i šta radite prije trke. Ovo je važan dio priprema za trku, ako niste znali trkač može biti odrasla beba.

1. Trkači spavaju kao bebe

Trkači spavaju puno. Većina profesionalnih sportista preporučuje između osam i deset sati sna jer to spriječava povrede, bolest i omogućava trkačima da rade naporno sljedeći dan. Ovo su sve stvari koje su ključne za poboljšanje ovog sporta. Često trkači drijemaju u popodnevnim satima, prije i poslije trke.

2. Jedu hranu za bebe (kašastu hranu ili mehku hranu)

U toku i oko dana trke trkači vole da konzumiraju jednostavnu hranu. Traže lako probavljive namirnice jer ne žele da poremete želudac. Mnogi trkači često kupuju hranu za bebe da bi ih uzeli kao gel prije trke.

3. Ne mogu biti na suncu predugo

Prije trke najmanje što trkači žele su opekotine od sunca. Na isti način kako bebe stavljaju pod kišobran, za vrijeme boravka na suncu, tako i trkači provode vrijeme pod kišobranom.

4. Ne mogu predugo hodati

Kad bi za odrasle kolica bila društveno prihvatljiva… Trkači žele biti što manje na nogama prije važne trke jer pokušavaju da sačuvaju fizičku energiju za tramu kroz koju će tijelo proći na dan trke. Znaju da zvuči malo smiješno ali ne idu na izlet dan prije trke.

5. Neko drugi izabere njihovu odjeću

Bilo da trčite kao tim ili kao pojedinac neko je izabrao komplet za dan trke – ne toliko različit od onog kompleta koje nose bebe.

6. Raspored je važan za trkače

Bebe postaju nemirne kad im se poremeti raspored baš kao i trkači. Posebno na dan trke trkači vole da stvari idu po planu i ako to nije slučaj nemojte se šokirati ako vidite malu traumu kod trkača.