You are currently viewing 5 znakova da postajete bolji trkač
Izvor: pixabay.com

5 znakova da postajete bolji trkač

Ako ste vrsta trkača koji želi da se poboljša, postoji jedan vrlo lagan način da izmjerite vaše poboljšanje: lični rekord.

Ako vam padne lični rekord (tj. ako vam treba manje vremena da istrčite određenu distancu) znači da ste bolji. Ali ako niste dugo trčali ili iz nekog drugog razloga vaš lični rekord nije pao kako ste se nadali, postoji još nekoliko načina da procijenite svoj napredak.

Razvili ste talenat da ispuhujete nos dok trčite

Može se desiti da nemate vremena ili prostora da koristite maramicu. Ispušite nos dok trčite. Malo je odvratno, ali olakšava disanje što je jako važno za aerobne sportove kao što je trčanje.

Vaša stopala su poprilično u lošem stanju

Ovo je zaista profesionalni rizik. Što više trčite veća je vjerovatnoća da ćete imati poneki crni nokat na nogama ili plikove. Što vam stopala lošije izgledaju to imate bolje vrijeme.

Imate više sportskih grudnjaka od običnih

Kad provodite puno vremena na trčanju, provodite dosta vremena u sportskoj odjeći. Ovo eliminiše potrebu za običnom odjećom.

Ulaz vam je zatrpan patikama

Razvili ste ljubav prema trčanju i vaš ulaz u kuću je zatrpan patikama za trčanje.

Predstavljeni ste kao trkač

Kad se upoznajete sa novim prijateljima obično ste predstavljeni kao trkač. To znači da ste dosta toga uložili u trčanje i ljudi vas poznaju kao trkača. Također svoje sedmične treninge dijelite na društveni mrežama.