You are currently viewing Video: Trening u jednom potezu
Izvor: pexels.com

Video: Trening u jednom potezu

Ako trenirate za veliku trku, bez obzira da li je to vaš prvi 10K ili deseti maraton i nemate vremena za tretanu isprobajte ovu vježbu.

Prepoznajete važnost treninga otpora, ali kako ćete sve to izvesti? Dvije riječi – kombinacija pokreta. Kombinovani pokreti su multitasking vježbe, multitasking vježbe su u osnovi  dvije vježbe koje se kombinuju u jednu kako bi se maksimizirali rezulatati sagorijavnje kalorija i izgradnja ukupne snage.

Ako imate vremena za samo jednu vježbu čučanj sa bučicama. Ova vježba je totalna tjelesna vježba koja cilja noge, stražnjicu, ramena i ruke. Ako nemate set bučica uvijek možete koristiti boce pune vode od 1l.

Čučanj sa bučicama

Kako to uraditi: Stanite tako da raširite nog malo više od širine kukova. Držite bučice u obe ruke. Čučnite tako da gurate stražnjicu unazad kao da ćete hoćete sjesiti na stolicu dok vam butine ne budu paralelne sa zemljom. Ako vam ovo uzrokuje bol u koljenima pokušajte čučnuti onoliko koliko možete tako da ne uzrokujete sebi bol u koljenima. Stisnite stražnjicu, podignite se i istvormeno podignite bučice do ramena i onda iznad glave. Držite ruke iznad galave sekundu, zatim spustite ruke u početni položaj. Napravite 2 do 3 seta od 15 do 20 ponavljanja.