Domaće trkeFeaturedKalendarNovostiTrke i Staze

Uskoro zatvaranje “early bird” uplata za Vučko Trail 2019

Svoje učešće na četvrtom izdanju Vučko Traila, koji 22. 6. 2019. godine, na Bjelašnici i Visočici, kojeg organizuje Planinarsko društvo Željezničar iz Sarajeva, do danas je potvrdilo 220 takmičara iz 12 zemalja svijeta.

Vučko Trail je brdska trka koja već godinama privlači kako početnike, tako i profesionalne trail trkače, a posebno je zanimljiva jer nudi tri različite dužinske trke, prilagođene svima, od rekreativaca, do ozbiljnih trail trkača, te što prolazi kroz nedirnutu prirodu planina Bjelašnice i Visočice, nadomak Sarajeva.

Rok za “early bird”, odnosno rane uplate je 4. 3. 19., do kada se takmičari mogu pod povoljnijim uslovima prijaviti za ovu brdsku trku te ostvariti popuste i do 40% na startne pakete.

U PD Željezničar vjeruju da će ovo biti najbolje organizovan Vučko Trail do sada, a ove godine u fokusu neće biti masovnost, nego kvalitet, odnosno izuzetni rezultati takmičara koji su najavili svoje učešće, a dolaze sa svih krajeva planete.

Kao i prošlih godina, najveća svjetska trail trka, Ultra Trail du Mont Blanc (UTMB) i Međunarodna asocijacija trail trčanja (ITRA) verifikovale su Vučko kao kvalifikacionu trku za UTMB i ITRA bodove. Ova činjenica, navode u PD Željezničar, pokazuje da smo spremni i sposobni održati potreban kvalitet i ozbiljnost u organizovanju brdskih trka u našoj zemlji, a posebno Vučko Traila.

Iz PD Željezničar još jednom su pozvali sve zainteresovane da se prijave i trče Vučko Trail 2019, jer su staze, kao i uvijek, prilagođene formi i fizičkim mogućnostima svih trkača, te su postavljene tako da se sa njih pruža pogled na neke od najljepših prirodnih prizora u okolini Sarajeva i ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Kao što je rečeno, pametno je iskoristiti rok za rane uplate 4. 3. 2019. godine, a sve informacije o prijavama, stazama i ostalim detaljima dostupne su na www.vuckotrail.ba i Facebook stranici trke www.facebook.com/VuckoTrail

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

More in:Domaće trke