You are currently viewing Uskoro zatvaranje “early bird” uplata za Vučko Trail 2019

Uskoro zatvaranje “early bird” uplata za Vučko Trail 2019

Svoje učešće na četvrtom izdanju Vučko Traila, koji 22. 6. 2019. godine, na Bjelašnici i Visočici, kojeg organizuje Planinarsko društvo Željezničar iz Sarajeva, do danas je potvrdilo 220 takmičara iz 12 zemalja svijeta.

Vučko Trail je brdska trka koja već godinama privlači kako početnike, tako i profesionalne trail trkače, a posebno je zanimljiva jer nudi tri različite dužinske trke, prilagođene svima, od rekreativaca, do ozbiljnih trail trkača, te što prolazi kroz nedirnutu prirodu planina Bjelašnice i Visočice, nadomak Sarajeva.

Rok za “early bird”, odnosno rane uplate je 4. 3. 19., do kada se takmičari mogu pod povoljnijim uslovima prijaviti za ovu brdsku trku te ostvariti popuste i do 40% na startne pakete.

U PD Željezničar vjeruju da će ovo biti najbolje organizovan Vučko Trail do sada, a ove godine u fokusu neće biti masovnost, nego kvalitet, odnosno izuzetni rezultati takmičara koji su najavili svoje učešće, a dolaze sa svih krajeva planete.

Kao i prošlih godina, najveća svjetska trail trka, Ultra Trail du Mont Blanc (UTMB) i Međunarodna asocijacija trail trčanja (ITRA) verifikovale su Vučko kao kvalifikacionu trku za UTMB i ITRA bodove. Ova činjenica, navode u PD Željezničar, pokazuje da smo spremni i sposobni održati potreban kvalitet i ozbiljnost u organizovanju brdskih trka u našoj zemlji, a posebno Vučko Traila.

Iz PD Željezničar još jednom su pozvali sve zainteresovane da se prijave i trče Vučko Trail 2019, jer su staze, kao i uvijek, prilagođene formi i fizičkim mogućnostima svih trkača, te su postavljene tako da se sa njih pruža pogled na neke od najljepših prirodnih prizora u okolini Sarajeva i ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Kao što je rečeno, pametno je iskoristiti rok za rane uplate 4. 3. 2019. godine, a sve informacije o prijavama, stazama i ostalim detaljima dostupne su na www.vuckotrail.ba i Facebook stranici trke www.facebook.com/VuckoTrail