You are currently viewing Trčanje vas čini bliskijim prijateljima
Izvor: pixabay.com

Trčanje vas čini bliskijim prijateljima

Ako trčite sa najboljim prijateljem sigurno zante da vas je ovaj sport učinio bližim. Od dugih razgovora za vrijeme trčanja do većeg zbližavanja, trčanje je recept za čvrstu vezu. Mnogi trkači imaju priču o tome kako ih je trčanje dovelo do prijateljstva za čitav život.

Razlozi zbog kojih je do toga došlo:

Duge staze su preduge za mali razgovor

Naravno treba da se slažete sa tim da idete na trčanje s nekim koga ne poznajte. Kilometraža na kojoj ste zaglavili zajedno nije za manji razgovor. Ako trčite zajedno previše, uljudni razgovor traje do petog kilometra i onda se zamijenjuje pričom o porodici, zabavi, neugodnim trenutcima i frustracijama za tu sedmicu.

Povećan endrofin olakšava otvaranje

Čak i ako ste zatvorena i povučena osoba kad je endrofin povećan opustite se. Sve što vam je na umu kažete. Poslije 20 minuta zagrijavanja trkači počinju razgovor sa rečenicom “Moram da ti kažem nešto” i prijateljstvo počinje.

Vaši rituali poslije trčanja su postali sveti

Bez rituala poslije treninga ne bi bilo dobro. Brza kafa koja će vas zagrijati u zimsko nedeljno jutro. Nijedno od vas se ne bi usudilo da to primijeni.

Prijatelji u pokretu se jako dobro osjećaju

Prijatelj s kojim trčite je vidio sve. Mijenjate dijelove opreme zajedno, idete mokriti zajedno i nažalost vidjeli ste sve epizode neugodnosti. S prijateljem kojim trčite nema predrasuda.

Najveći broj trkača se povezuje sa ljudima sa kojima trče

Osjećaj je nevjerovatan. Osjećaj nevjerovatnosti možete prepisati vježbanju ali budući da ste uvijek u dobrom raspoloženju odnos postaje pozitivan.

Vidite jedni druge u najgorem izdanju

Postoji mit da trkači izgledaju atraktivno dok trče na putu. Ne postoji trkač sa vjetrom u kosi. Užarenog je lica i sav je prekriven znojem. Vaš prijatelj izgleda kao čudovište kad trči. I ako vam se sviđa onda je to pravo prijateljstvo.

Podsticanje vašeg prijateljstva je neobavezno

Svi imaju loš dan i članovi ekipe su tu da vas inspirišu i oraspolože.

Trčanje se pretvara u putovanje

Krećete od toga da možete istrčati 10K. Zatim slijedi prijavljivanje na lokalnu trku. Poslije toga planirate da odete na veću trku ili odlučite da planirate trčanja na odmoru.

Niko drugi neće da se glupira sa vama

Vaši drugi prijatelji su zgroženi kad objašnjavate neke od stvari koje ste uradili dok ste trčali. Prijatelji za trčanje su fascinirani. Zato ste prijatelji.

Vaši prijatelji za trčanje vas čine odgovornim

Vaši drugi prijatelji su fascinirani kad kažete da ste trčali 5K. Vaš prijatelj za trčanje će vam reči da ste lijeni.

Imate nekog s kim ćete dijeliti zadovoljstvo poslije trke

Uvijek je zabavno otići na pivo, pizzu sa drugim prijateljima, ali kad to uradite sa osobom s kojom ste trčali 20K to je nešto sasvim drugo.