You are currently viewing Šest aplikacija koje čine trčanje na traci zabavnijim
izvor: pexels.com

Šest aplikacija koje čine trčanje na traci zabavnijim

  • Post category:Featured
  • Reading time:6 mins read

Koliko god da je teško biti motivisan kad je riječ o trčanju u zatvorenom prostoru, ponekad život čini trčanje napolju nemogućim.

Postoje predonosti kada govorimo o trčanju na traci, čak i za one najtvrdoglavnije trkače na otvorenom. Sa pravim “alatom” možete otkriti da je trčanje u zatvorenom prostoru nešto ćemu se zapravo možete radovati. Ove aplikacije omogućavaju pristup najboljim trenerima, grupnom druženju i časovima o kojima nikada niste ni sanjali.

1. Nike+Run Club

U okviru Nike+Run Club aplikacije ima više od 50 vodiča za trčanje – neke od tih vodiča vode Nike all-star zvijezde – možete birati između 6 treninga koji su posebno dizajnirani za trčanje na traci. Traju imzeđu 15 do 30 minuta i uz njih dobijete audio uputstva za sve od podešavanja tempa i nagiba do ohrabrujućih savjeta. Jedna od najatraktivnijih karakteristika za one koji su motivisani muzikom je Spotify koji je integrisan u ovu aplikaciju što vam omogućava da slušate svoje najdraže pjesme za vrijeme treninga.

Aplikacija je dostupna na iTunes i na Google Play i besplatna je.

2. Peloton Digital

Trkači imaju na raspolaganju više od 175 časova trčanja koji traju od 10 do 60 minuta i pokrivaju sve od trčanja po brdima do laganih trčanja, a novi sadržaji se redovno dodaju.

Svi časovi imaju svoje playliste tako da nemate posebno neki izbor kad je muzika u pitanju.

Aplikacija je dostupna na iTunes i na Google Play. Prvih 14 dana je besplatno, nakon čega se plaća 19.49$ mjesečne pretplate.

3. Studio

Časovi, koji traju 10 do 60 minuta, usmjereni su prema svakome od onih koji nikada nisu potrčali do onih koji redovno trče na maratonima. Novi sadržaji se dodaju svaki dan.
Instruktori se pobrinu za brzinu i nagib trake za trčanje, tako da vi ne morate misliti o tome. Budući da se aplikacija direktno sinhronizuje s Apple Watch-om, može prikazati udaljenosti i biometrijske podatke svih koji su ikada prije učestvovali na časovima na ploči s najboljim rezultatima kako bi omogućili da se osjećate kao dio grupe iako trčite sami.

Aplikacija je dostupna na iTunes. Prvih 14 dana je besplatno, nakon čega se plaća 19.99$ mjesečne pretplate.

4. Aaptiv

Časovi treninga na traci za trčanje su vrhunska kategorija na Aaptiv-u gdje početnici mogu da nađu jednak broj sadržaja koji njima odgovara kao i iskusni maratonci. Neki treneri forsiraju tehničku formu, drugi su popularni među ljudima koji treniraju za trke, a neki jednostavno žele da se zabave. Prije nego što odaberete časove, možete provjeriti sve detalje uključujući procjenu udaljenosti, brzinu, nagib i glazbeni stil (svi časovi su snimljene tako da se muzika ukpala), tako da znate šta vas sve čeka.

Aplikacija je dostupna na iTunes i Google Play. Prvih 7 dana je bestplatno, nakon čega se plaća 14.99$ mjesečne pretplate.

5. Treadmill Trails

Ako niste ljubitelj trčanja u zatvorenom gdje možete samo gledati limitiran broj TV kanala ili u zid, Treadmill Trails pruža priliku da se virtuelno krećete svijetom. Tridesetominutne rute vas vode od rijeke Hudson u New York-u do Kilimanjaro planine.
Osim “ubrzaj” i “uspori” treneri vam se minamalno obraćaju, tako da možete slušati muziku bez brige da ćete nešto važno propustiti.
Kad preuzmete video (preuzimanje može trajati par minuta), on se sprema u vašu galeriju tako da mu možete pristupiti i bez WiFi-a.

Aplikacija je dostupna na iTunes i Google Play. Svaki video od 30 minuta košta 0.99$.

6. Zwift

Popularna aplikacija za biciklizam Zwift se nedavno proširila i na trčanje tako da se korisnici traka za trčanje sad mogu kretati kroz malo nerealne rute (futoristički izgled New York-a) pomoću animiranog avatara.
Za to vam je potrebno da imate traku za trčanje koja ima Bluetooth kako bi mogli nadgledati svoje vitalne vrijednosti. Također možete dodati monitor za praćenje otkucaja srca.

Aplikacija je dostupna na iTunes i Google Play i besplatna je.