You are currently viewing 10°% popusta na prijave za trku Dinaridi Ultra Trail samo za naše čitatelje!

10°% popusta na prijave za trku Dinaridi Ultra Trail samo za naše čitatelje!

Sve trkace dobre volje pozivamo na drugo izdanje utrke Ultra trail Dinarides, samo za čitatelje Tračenje.ba specijalni promo kod za popost od 10% na startnine za kategorije 40k, 80k i 160k je UTD10. Prijavite se!

Ove godine se sprema drugo izdanje utrke “Ultra trail Dinarides” koje će se održati 26.05.2023.. Utrka se sastoji od 5 dužinskih kategorija koje su namjenjene za sve vrste trkača a to su:

KING’S RACE – 160 km

KNIGHT’S RACE – 81 km

UTD MARATHON – 42 km

INITIATION RACE – 18 km

FAMILY RACE – 10 km

Ove godine imamo par promjena u King’s i Knight’s kategoriji što se tiče dužine a UTD Marathon smo proveli preko cijelog grebena Kamešnice u želji da trkači što više dožive ljepote Dinarskog masiva. Prije prvog izdanja je očišćeno i “ušminkano”  oko 110 km staza te je praktički spojena transverzala od Knina do Sinja što će biti slučaj i ove godine. Potrudili smo se da trkači prođu najatraktivnije dijelove područja na kojem se održava utrka. Zanimljivost je da ova utrka prolazi kroz dvije države (Hrvatska i BiH), dvije županije ( Splitsko-dalmatinska i Šibensko-kninka) te osam gradova i općina.  Centralno mjesto događaja je Sinj gdje je finish svih utrka i start INITIATION RACE I FAMILY RACE utrka dok KING’S RACE starta u gradu Kninu sa tvrđave, KNIGHT’S RACE iz Vrlike i UTD MARATHON iz Voštana pored Trilja.

LEKCIJE IZ PRETHODNE GODINE

Što se tiče prvog izdanja, baš kao ostale pa tako i nas nisu zaobišle porođajne tegobe. Obzirom da nam je to bio prvi put da organiziramo jedan tako logistički zahtjevan event očekivali smo poteškoće i  propuste koji će ove godine biti ispravljeni. Što se tiče volontera apsolutno možemo biti zadovoljni jer smo ih je sve zajedno sudjelovalo oko 350 u cijelom projektu. Za drugo izdanje smo povečali organizacijski tim gdje nas je sada oko 15 te će sada svaki segment staze od starta, okrepa, cilja biti detaljno seciran u odnosu na prošlu godinu te će se sve zajedno podignuti na jednu veću razinu da bih svaki trkač doživio maksimalno pozitivno iskustvo.

Za ovu godinu očekujemo porast broja trkača, potruditi ćemo se i dati sve od sebe da cijeli event bude na visokoj razini.

PROGRAM UTRKE

Program započinje 26.05. (petak)  u 16:00 sati  sa startom KING’S RACE utrke sa Kninske trvđave. U međuvremenu u Sinju će biti otvoren expo za sve posjetitelje uz druženje, domaću gastronomske poslastice te glazbu. U subotu 27.06. kreću sve ostale utrke, u 06:00 starta KNIGHT’S RACE iz Vrlike, 08:00 starta UTD MARATHON iz Voštana, 09:30 starta INITIATION RACE iz Sinja i u 10:00 sati starta FAMILY RACE također iz Sinja. Sa startom utrka iz Sinja kreće i zabavni program koji će trajati do kasno u noć tako da i oni koji ne trče će se moći zabaviti čekajući trkače na Sinjskoj pijaci koja će biti centralno mjesto događanja.

NAGRADE

Za nagrade smo ove godine skupili fond od 5100 EUR  koji će biti raspodjeljen na 3 najduže kategorije:

KING’S RACE (160km)

                 Muškarci/Žene:

1. mjesto 500€                      500€

2. mjesto 400€                      400€

3. mjesto 300€                      300€

KNIGHT’S RACE (81km)

                 Muškarci:/Žene:

1. mjesto 400€                      400€

2. mjesto 300€                      300€

3. mjesto 200€                      200€

UTD MARATHON (42km)

                 Muškarci:/Žene:

1. mjesto 300€                      300€

2. mjesto 200€                      200€

3. mjesto 100€                      100€

Za manje kategorije ćemo nagrade objaviti naknadno.

Planovi za budućnost su rastuća krivulja što se tiče UTD projekta ali i svih outdooor aktivnosti i turističke ponude na cijelom području Dinare. Mogu reći da nam za sada dobro ide, uz UTD utrku za ovu godinu imamo još dvije utrke koje radimo u suradnji sa lokalnim društvima a to su „Sinjal – utrka na vrh Hrvatske“ koja će se održati 17.04. i „Wild Horses Trail“ koji organiziramo sa planinaskim društvom „Cincar“ iz Livna.  U četvrtom mjesecu također imamo novu utrku na području Dinare koju organizira atletski klub iz Knina AK KNIN pod nazivom „KRČIĆ TRAIL“.

SIGURNOST NA STAZI

Na stazi se za sigurnost brinu članovi Hrvatske gorske službe spašavanja, na svakoj okrepnoj točki nalazi se po jedno vozilo spasilačke službe a na odeđenim kontrolama medicnski timovi tako da se naši trkači mogu osjećati sasvim sigurno. Uz sve to imamo volontere koji se uz sigurnost brinu i za sve ostalo na stazi. Ove godine trkači na KING’S I KNIGHT’S RACE će imati gps trackere tako da će se u svakom trenutko moći u živo pratiti pozicija svakog trkač na našim stranicama i u finishu a ujedno je velik doprinos sigurnosti samih trkača.