You are currently viewing Pratite ove korake u kreiranju vaše trail avanture
Izvor: unsplash.com

Pratite ove korake u kreiranju vaše trail avanture

Ako trčite trail, onda ste trail trkač. Mnogo zabave na trail trčanju je u istraživanju i treniranju na stazama i planinama. Odabirom avanture, otvara se svijet mogućnosti izvan startne i završne linije. Vodič za samostalno planiranje avanture.

1. Pronađite destinaciju koja vas uzbuđuje

Bilo da je to negdje daleko ili odmah iz ugla, avanturističke ideje su svuda. Ovo može biti jednodnevna ili višednevna avantura. Počnite sa avanturističkom listom. Razmislite koliko želite da istražujete i koga želite da zovete da ide s vama.

2. Napravite svoju beta verziju

Beta je specifična insajderska informacija o ruti izvan naselja. Ona uključuje prikupljanje informacija o stazi od ljudi koji su nedavno trčali tu rutu ili obišli planinu. To je ko, šta, kad, gdje, zašto i kako planirati avanturu. Nakon što odaberete svoju avanturu počnite se povezivati sa drugima kako biste prikupili što više informacija.

3. Recite ljudima

Iako se zna da su staze za trčanje introvertirane, avantura nije završena dok to ne podijelite sa vama omiljenim ljudima. Prilikom avanture izvan naselja važno je da ste okruženi istomišljenicima. Ako neke stvari krenu po zlu važno je da imate ljude koji vas razumiju. Ali važno je i da poštujete onoga koga ste odabrali i ovo vam može pomoći da ostanete sretni i sigurni.

4. Kordinirajte logistiku

Jednom kad vaš tim bude na mjestu organizujte logističku zabavu. Drugim riječima pozovite svoje prijatelje da pregledaju beta vreziju, pročitaju mape, potvrde datume, vrijeme, hranu itd.

5. Pripremite 10 osnovnih stvari

Kad krećete na cjelodnevnu ili višednevnu avanturu sigurnost je na prvom mjestu. Uvijek ponesite 10 osnovnih stvari:

  1. svjetla (baterije i ručne lampe)
  2. zviždaljku
  3. upaljač
  4. toplu odjeću
  5. džepni nož
  6. malu ceradu ili deku za hitne slučajeve
  7. sistem za pročišćavanje vode i dodatnu hranu
  8. komplet sa prvom pomoći
  9. navigacioni sistem
  10. komunikacijski uređaj.

I ne zaboravite nekom reći gdje idete i kad se vraćate.