You are currently viewing Mislite da ste povrijeđeni – šta treba da uradite
Izvor: pixabay.com

Mislite da ste povrijeđeni – šta treba da uradite

Čak se i najjači trkači povremeno povrijede. Ako mislite da ste povrijeđeni, a ne znate šta da radite u ovom članku možete naći pravila kako da se ponašate ako mislite da ste povrijeđeni.

Ako vas boli kad hodate nomojte  trčati

Možda vam se ovo čini razumnim, ali iznenadili biste se koliko trkači ignorišu bol iz želje da dokažu da su jaki i da nisu stvarno povrijeđeni. Ali ako trčite povrijeđeni onda će se povreda vjerovatno pogoršati.

Nije sramto zaustviti se

Riječ sramota se često spominje, zbog toga što neki trkači smatraju da je sramota ako ne završe trening ili trku jer ih nešto boli. Ako igorišete pravilo broj 1, nemojte ignorisati pravilo broj 2. Zaustavite se ako ste povrijeđeni i ostatak treninga ili trke hodajte do mjesta odakle ste počeli.

Pričajte s nekim

Povjerite se nekom bliskom da ste povrijeđeni, neko kome je dovoljno stalo da insistira da potražite liječenje. Mnogi povrijeđeni trkači ne traže pomoć jer misle da će sve postati bolje samo od sebe. I svi znamo gdje to vodi. Bilo da je riječ o vašem porodičnom doktoru, fizioterapeutu ili kiropraktičaru, sama posjeta pomoći će vam da krenete putem oporavka, ne samo da će vam fizički pomoći nego i mentalno.

Želite se opraviti što prije i vratiti se trčanju slijedite ova tri pravila i neće biti problema.