You are currently viewing Kako da primijetite trkača kad ne trči
Izvor: pexels.com

Kako da primijetite trkača kad ne trči

Trkači se izdvajaju iz gomile tako da ih nije teško razlikovati. Evo kako da uočite trkača koji ne trči.

Oni nose GPS satove

Ovo ne mora da bude fancy sat, ali GPS sat je svakako razlog da znate da je neko trkač. Konstantno nošenje sata vam omogućava da svugdje dođete na vrijeme.

Opsjednuti su kafom

Trkači su poprilično zavisni od kafe. Završetak svih tih kilometara je zamorno i kafa pomaže da ustanete i da izađete napolje, posebno ujutro.

Imaju posebne linije tena

Ten kod trkača je tipičan: jako preplanule ruke i noge, oslikan sat oko zgloba i jako različita boja između članaka i stopala.

Nose bocu vode svuda sa sobom

Trkači se puno znoje tako je hidratacija ključ. Prema stručnjacima trkači bi trebali da piju oko 8 velikih čaša vode. Pravilna hidratacija može da ima pozitivan uticaj na trening.

Nose normalnu obuću

Trkači će uvijek izabrati normalne cipele. Zaboravite cipele na petu ili neudobnu obuću. Tamo gdje je prikladno čak i ako nije trkače ćete naći u ravnim cipelama. Ovo mogu biti patike koje su se kupile za svaki dan i nikad neće trčati u njima. Kao posljedica ovoga je da su žene trkači užasne u nošenju cipela s petom.

Znaju gdje je svaka česma s vodom i javni wc u gradu

Trkači imaju problema sa stomakom zato znaju gdje je svaki javni wc u gradu i potrebu za vodom dok trče zbog toga znaju gdje svaka česma u gradu s vodom.

Stalno jedu

Ako se mnogo krećete morate mnogo da jedete. Niko to ne radi bolje od trkača. Možete uočiti da postoje kontenjeri hrane oko trkača jer troše kalorije lagano tokom dana.