You are currently viewing 8 znakova da ste spremni da trčite ultru
Izvor: Photo by Brian Erickson on Unsplash

8 znakova da ste spremni da trčite ultru

Volite trčati na velikim udaljenostima? Šta se dešava kad trčite još dalje? Da li otkrivate smisao života? Da li ste previše gladni? Ultramaraton je veća udaljenost od 42.2K.

Kako znate da ste spremni da trčite ultramaraton? Evo liste nekolio stvari, da ste spremni za ultru:

1. Volite da jede grickalice

Trening za utramaraton zahtjeva unos kalorija. Ako volite da jedete grickalice svakih sat vremena, onda bi ultra trčanje moglo biti za vas.

2. Volite biti napolju

Ultra trkači trpe sve vremenske prilike na trailu i planinama. Oni će naći bilo koji izgovor za trčanje u prirodi. Ako ovo zvuči kao tvoja subota, onda nađi stazu i počni.

3. Mislite da su vaše šale smiješne

Ultra trkači provode dosta vremena na treningu i na trci sami. Onda je dobro da imate spisak smiješnih šala koje će vas zabavljati na stazi.

4. Potrebno je više od tri sata da se zagrijete

Kad trčite na velikim udaljenostima, trčanje uzbrdo može biti uzbudljivo, dok trčanje nizbrdo može da bude užasno. Možda ćete se osjećati užasno nakon trčanja 5k, ali ultra ima puno 5k trka, ali možda će te se na sljedećoj trci osjećati kao šampion.

5. Volite istraživati

Vaša porodica uvijek zna da ćete kasniti dva sata sa trčanja i ako ste rekli da ćete doći ranije. U toku treninga uvijek planirate nove rute. I rijetko se vratite na vrijeme za večeru.

6. Vjerujete u lekcije, a ne u neuspjehe

Ultra trčanje trkače uči lekcije o trčanju i životu. Ultratrkači uvijek uče, jer obično pokušavaju nove stvari i prave greške.

7. Volite da hodate

U ultri ponekad morate da hodate.  Moć planinarenja ili samo hodanja ohrabruje trkača.

8. Više volite da trčite nego da spavate

Probudit ćete se u 4 ujutro kako bi išli na trčanje ili trku, ali ne za bilo koju drugu aktivnost. Čini se očiglednim, ali ako vam se ne sviđa trčanje nemojte se prijaviti za ultru.

Sa ili bez pravog stava ultra trka će biti iskustvo koje nikad nećete zaboraviti. Ultra trkači vole da budu vani, da trče i da istražuju.