You are currently viewing 5 savjeta za vaše jutarnje vježbanje
Izvor: pixabay.com

5 savjeta za vaše jutarnje vježbanje

Sigurno ste ovo iskusili ranije: gasite alarm i radije ćete ostati u udobnom krevetu nego ustati i vježbati.

Međutim, ako želite da vidite rezultate i ostanete motivisani morate se pokrenuti. Napustite krevet i počnite dan kako treba.

5 savjeta za jutarnje treniranje

1. Pripremite odjeću za vježbanje naveče

Ako ste neko ko se bori da ustane ujutro, obuče se i ode u teretanu ili na trčanje, pokušaje sa ovim trikom: ostavite vašu sportsku odjeću blizu kreveta ili na komodi do kreveta. Spakujte torbu za teretane i stavite pored odjeće.

Napravili ste prvi korak! Nećete morati gubiti vrijeme na pronalaženje opreme za vježbanje kad ste u polusnu.

2. Pratite trening plan

Praćenje trening plana će vam pomoći da vidite rezultate brzo. U kalendaru uvijek zabilježite trening kako biste imali podsjetnik za vježbanje. Na ovaj način nećete zaboraviti i teško ćete preskočiti zakazani trening.

 3. Trčite sa prijateljima

Kad se dogovorite s nekim za trčanje, to vam stvara obavezu. Mnogi ljudi trebaju ovo kako bi ostali fokusirani na svoj cilj. Čak i ako nemate volje da idete vježbati uraditi ćete to jer vas neko čeka.

4. Vizualizujte svoj cilj

Jedan praktičan savjet za ljude koji imaju problem sa prikupljanjem motivacije za rad, zamislite kako ćete biti spremni ako budete radili redovno.

Ako se fokusirate na lični cilj, lakše će vam biti da ostanete dosljedni. Kad kažete sebi “sutra ću vježbati” vjerovatno ćete to odgoditi kad alarm zazvoni. Umjesto ovoga kažite sebi “radim to radi svog zdravlja”.

5. Nagradite sebe poslije vježbanja

Potrebna vam je velika doza motivacije? Nagradite sebe poslije vježbanje sa zdravim i ukusnim doručkom.