You are currently viewing Trkači ciljevi koji nisu povezani s gubitkom težine ili ličnim rekordom
Izvor: pixabay.com

Trkači ciljevi koji nisu povezani s gubitkom težine ili ličnim rekordom

Ovisi o tome kakav ste tip trkača, čini se da je gotovo svaki razgovor o trčanju povezan s novim ličnim rekordom ili gubitkom težine kako bi tijelo bilo lijepo.

Ostvariti novi lični rekord je odlično. Ovo je jedan od razloga zašto se trkači prijave na trke. Što se tiče gubitka kilograma, gubitak kilograma može povećati samopouzdanje i zdravlje. Ovi ciljevi mogu postati ustaljeni. Plus, trčanje se ne odnosi samo na brojeve. Trebate nove ciljeve? Imamo nekoliko prijedloga za vas:

Uključite više scenskih trčanja u vašu sedmicu

Trčanje je odličan način da brzo razgledate okolinu bez da se mučite sa saobraćajem ili visokim cijenama parkiranja. Postavite sebi cilj da istražite atraktivne lokacije za trčanje ove zime.

Idite na odmor

Posebna vrsta trkača koriste trčanje kao način za putovanje. Spakujte se i uputite se u avanturu s vašim patikama za trčanje i paketom za hidrataciju ili se prijavite za maraton u nekom gradu koji ste oduvijek željeli posjetiti.

Istražite svoj grad

Jeste li osoba koja uvijek istražuje recenzije restorana i barova? Umjesto da trošite 40 minuta na istraživanje za savršen obrok, obucite obuću i izađite napolje i držite oči otvorene. Dok trčite obično ćete poćeti primjećivati nova mjesta.

Gledajte filmove dok ste na traci za trčanje

Ok, imate određenu dozu mržnje prema traci za trčanje. Razumijemo. Ovo je odličan način da gledate filomove bez da se osjećate ukočeno na kauču.

Postavite novi cilj za distancu

Zaboravite samo fokusiranje na lični rekord. Trkač ste koji je sposoban da trčite daleko, ali ne baš dovoljno daleko. Zadovoljavajuće je kada savladate duže distance. Odaberite distancu koju želite preći i postavite razuman rok. To će biti postignuće za pohvaliti.