You are currently viewing Trening za vrijeme pauze za ručak
Izvor: pexels.com

Trening za vrijeme pauze za ručak

Prilagođavanje treninga za vrijeme pauze za ručak je nešto što treba da probate i nije tako teško kao što mislite. Trening je izazov ali traženje vremena za trening nije. Evo nekoliko savjeta za planiranje i pripremu.

Trening za vrijeme pauze za ručak bi trebao da bude isplaniran. Evo nekoliko savjeta da budete sigurni da imate vremena za treniranje, vremena za tuširanje i za ručak. Spremni?

Morate pripremiti obrok

Napravite ručak  ponesi te ga sa sobom ili piletinu i avokado spakujte noć prije. Ovo je način da imate spremna obrok kad završite trening. Ako naručujete hranu potrebno vam je vrijeme, ali kad pripremite hranu onda sigurno jedete zadraviju hranu.

Pripremite torbu za trening noć prije

Pobrinite se da imate u torbi odjeću za trening, čarape, patike, vodu, peškir odnosno sve što vam je potrebno. Spakujte ga noć prije i ostavite pored vrata kako ne bi zaboravili ponijeti sa sobom.

Zabilježite svoj trenning u kalendar

Ako želite da vježbate tokom ručka, zabilježite to na kalenadr kao što zabilježite važan sastanak u kalendaru.

Brz trening ali učinkovit

Nema tegova, nema opreme – samo tijelesna težina. Uvijek birajte kratke treninge tako da možete završiti za 15 do 20 minuta. Ali neka vježbe budu intenzivne kako bi imali koristi od treninga.

Evo primjer treninga:

  • 30 mountain climbers
  • 60s plank
  • 30 sit-ups
  • 20 plank sa podizanjem noge do lakta

Brzo tuširanje

Provedite najaviše 5 minuta pod tušem. Uživati u tuširanju možete kod kuće. Što prije završite više ćete imati vremena za ručak.

Ako ste neko ko svaki dan voli da vježba za vrijeme pauze za ručak onda su ovo odlični savijeti za vas. Ako ste ipak neko ko ovo radi povremeno iskoristite ove savjete kako bi mogli da rasporedite vaše vrijeme i kako bi imali najproduktivniji trening za vrijeme pauze za ručak.