You are currently viewing Trening sa vlastitom tjelesnom težinom odlično rješenje za mršavljenje
Izvor: pexels.com

Trening sa vlastitom tjelesnom težinom odlično rješenje za mršavljenje

Možda ste čuli za funkcionalni fitnes ili funkcionalni trening i pitali ste se “šta to konkretno znači?”. Mislite o funkcionalnom fitnesu kao o pokretima “stvarnog života” pokretima koji pomažu vašem tijelu da se prilagodi i pripremi za “stvarni život”.

Vježbe sa tjelesnom težinom su bitan dio funkcionalnog treninga! Trening tjelesnom težinom uključuje svaku mišićnu skupinu za vrijeme svake vježbe i ostavlja puno prostora za napredovanje i za raznolikost, postajete snažniji i zdraviji uz istovremeno minimiziranje povreda i maksimiziranje performansi.

Zašto je trening tjelesnom težinom savršeno i najpopulanrije rješenje za mršavljenje?

Samo vam treba vaše tijelo: Jer možete da vježbate bilo gdje! Ustanite i napravite  jumping jacks, čučnjeve ili čak burpije. Ne treba vam članstvo u teretani, niti bilo kakva oprema.

“Upravo ovdje, upravo sad”: Stvarno vas podsjećamo da kontrolirate vaše zdravlje i sreću. Svaka negativna barijera ili izgovor koji ste sami sebi postavili u vezi sa vašim potencijalom i ciljevima  u osnovi se uništava pogodnošću, svestranošću i efikasnošću treninga s tjelesnom težinom.

Podesite sagorijevanje kalorija: Izoliranje pojedinačne mišićne grupe za vrijeme izvođenja vježbi. Što više mišića regrutujete za vrijeme vježbanja više ćete kalorija sagoriti.

Mišići su #jakizajedno: Pogledajmo primjer: bicepsi, tricepsi, ramena, core, stražnjica i noge. Iako neki mišići rade jače od ostalih za vrijeme treninga, svi aktivno sudjeluju u guranju. U slučaju disbalansa, dolazi do kompenzacije pokreta koji može dovesti do bola i povreda. Trening tjelesne težine uči vaše tijelo kako da radi kao tim.

Raznovrsnost za dane, sedmice, godine: Trening tjelesnom težinom može biti raznovrstan i različit svaki dan. Uvijek postoji neka vježba koju možete da naučite, izazov koji možete da savladate i uvijek postoje nove granice koje treba pomjeriti.