You are currently viewing Trail trkači obratite pažnju: ultra distance nisu za sve
Izvor: pixabay.com

Trail trkači obratite pažnju: ultra distance nisu za sve

Ako volite trail ne znači da trebate trčati ultra distance.

Često trail staza asocira na stazu kojom trče ultra trkači. Ali ovo su dvije različite distance.

5 razloga zašto nije potrebno trčati ultru da biste bili trail trkač:

1. Trail trčanje je teško

Trail trčanje je zabavno ali je također i teško. Mnoge su varijable (teren, vrijeme, planine) kod trail trčanja koje ća vas izazvati bez obzira na udaljenost. Treniranje na trail stazi znači svaki dan izazvati sebe na zahtjevnim stazama i planinama. Ako odlučite da trčite trail trke, dolazak na početnu liniju je hrabar čin bez obzira koliko daleko idete.

2. Duže ne znači bolje

Na papiru se čini kao da je 5K trail trka manje strašna od 300km kroz divljinu. Ali ovo je kao poređenje jabuka sa slonovima. 5K trail trka je trka koja zahtjeva fokusiranje i na trening i izvođenje. 160km ultre kroz trail i planine je potpuno drugačije i jedinstveno iskustvo.

3. Znajte šta vas čini sretnim

Ako volite strmo i kratko – onda je ovo idealno za vas. Ako mentalna i fizička iscrpljenost s ograničenim snom čini da vaše srce pleše i to je odlično. Znajte šta vas čini sretnim, ali istovremeno ostanite otvoreni za nova iskustva.

4. Ultra nije za sve…

…, a nije ni 10K. Unatoč činjenici da društvene mreže mogu biti pune slika i videozapisa svih koji su istrčali 160km, svijet trail trčanja ima mnogo više za ponudit. Trail trčanje je jednostavno trčanje na trail stazama, koje mogu da uključuju različite distance i bilo koji teren bez ceste.

5. Neka bude značajno

Ključ uspjeha u mnogim područjima je smisao. Za koju god distancu se odlučite fokusirajte se na nju i nemojte se zaboraviti nasmijati 😀 .