You are currently viewing Savjeti kako da klasičnu rutu učinite uzbudljivom
Izvor: pexels.com

Savjeti kako da klasičnu rutu učinite uzbudljivom

Trkači su često zauzeti zbog čega često treniraju blizu kuće. Ako uvijek idete istom rutom to može početi da vas smara. U ovom članku možete naći nekoliko načina da rutu učinite zanimljivom.

Napravite nove krugove

Stvaranje novih krugova je odličan način da promijenite uobičajenu rutinu trčanja. Izazovite sami sebe kako biste vidjeli koliko krugova možete da uradite šest, osam i deset kilometara od vaše kuće.

Trčite unazad

Ako ste već prešli trčanje krugova i ponovo vam postaje dosadno pokušajte raditi trčanje unazad. Ne bukvalno unazad – iako smo čuli da to može biti korisno – već u suprotnom smjeru.

Novi tempo

Promjena tempa na jutarnjem trčanju može prekiniti monotoniju. S ovom promjenom ne želite pretvoriti lagano trčanje u full trening, nego jednostavno se par puta „poigrajte“ sa svojim tempom.

Trčeći odradite poslove

Ako imate nekoliko stvari koje treba da pokupite zašto to ne uradie dok trčite? Uzmite kreditnu kraticu i pokupite ruksak i usput dok trčite svratite u prodavnicu i pokupite nekoliko stvari koje su vam potrebne. Ovo je jedan od načina da vam trčanje bude drugačije jer radite dvije stvari od jednom.