You are currently viewing Pet trikova za gubljenje težine tokom noći

Pet trikova za gubljenje težine tokom noći

Uravnotežena noćna rutina može da bude ključna za gubitak težine, jer stvara mirno jutro bez stresa.

Kad je stres hroničan on može direktno da utiče na zdravlje. Na primjer, naš imunološki odgovor je poremećen što može dovesti do toga da poželimo više hrane da bi se osjećali ugodno, što može da dovede do povećanja težine. Probava, raspoloženje i kardiovaskularne mjere su takođe negativno pogođene.

Pet jednostavnih djelotvornih savjeta koji vam pomažu da uštedite vrijeme, energiju ujutro:

1. Pripremite doručak     

Umjesto da preskočite obrok ili posegnete za krofnama u kancelariji, uzmite 10 minuta i pripremite doručak noć prije. Ako želite da imate smoothie spreman da ga pijete u pokretu, noć prije pripremite neke od sastojaka.

2. Spakujte svoj ručak i grickalice

Ako ste obrok pripremili tokom vikenda, ovo ne bi trebalo dugo da traje, takođe možete da iskoristite ostatke hrane i da ih spakujete noć prije. Ovo može da uključuje prethodno isječeno povrće za salatu ili pravljenje žitarica u zdjeli sa bilo kojim proteinom, integralne žitarice i povrće koje imate pri ruci. Takođe je dobra ideja spakovati grickalice tako da imate odgovarajuću veličinu porcije da ne bi bili u iskušenju da uzimate nezdravu hranu.

3. Imajte plan za hidrataciju

Bilo da se radi o kafi, čaju ili vodi, važno je da budete sigurni da ste dobro hidrirani. Unaprijed postavite aparat za kafu ili napunite čajnik tako da ga možete ujutro zagrijati. Napunite bocu vodom i stavite je u frižider tako da je spremna za polazak ujutro. Biti hidriran pomaže vašem tijelu da najbolje funkcioniše, što pomaže gubitku težine.

4. Čuvajte dnevnik pored kreveta

Dnevnik može biti terapeutski način da se misli izvuku iz glave tako da vas ne drže budnim noću. To je odličan način koji pomaže da vizualizujete svoje ciljeve i čak pisanje kratke to-do liste za sljedeći dan može da pomogne da brže zaspite.

5. Meditirajte kratko

Meditacija ili radnja smirivanja je odličan način da reducirate stres i povezana je sa mnogo zdrastvenih beneficija. Meditacija ne mora nužno da znači isključivanje misli, takođe se radi o učenju da posmatramo bez osuđivanja. Počnite sa 5 do 10 minuta, ovo vrijeme može vam pomoći da se osjećate smireno i da se pripremite za bolji san. S druge strane, osjećati ćete se odmornije sljedeće jutro kako bi mogli da se borite sa svojim treningom i da imate zdraviji dan.