You are currently viewing Kako da očistite vaše patike
Izvor: pixabay.com

Kako da očistite vaše patike

Većina patika treba da izdrži između 400 i 600K, ovo je puno kilometara za jedan par patika. Ako vam je foam na patikama i dalje čvrst, ali se je malo zaprljao ili smrdi, postoji način kako da očistite i produžite vijek vašim patikama.

Održavanje patika čistim ne odnosi se samo na izgled, nego je ovo odličan način da izbjegnete rast bakterija koje se mogu nakupiti na vlažnim patikama i uzrokovati neželjene stvari kao što su gljivice na nogama.

Veš mašina

Veš mašina je odlična za čišćenje patika. Izvadite uloške i pertle iz patika i ubacite ih u veš mašinu i perite na programu za osjetljivu odjeću. Prije nego što stavite patike u veš mašinu potrudite se da što više prljavštine skinete sa njih. Patike mogu da stvaraju buku dok se peru u veš mašini zato ubacite nekoliko starih peškira kako biste smanjili buku. Pranje patika u mašini će učiniti da vaše patike izgledaju bolje i da mirišu.

Magic Eraser

Mr. Clean je efikasan u čišćenju patika za trčanje, posebno ako je blato u pitanju. Očistite što više prljaštine suhom krpom, a zatim uzmite magic eraser i očistite vaše patike koje će poslije izgledati kao nove.

Stare majice i četkica za zube

Ako zaista želite očistiti savku rupicu koristite staru majicu. Druga opcija da očistite svaku rupicu na patikama je da koristite četkicu za zube, koja je posebno efikasna na gornjem dijelu patika, dok je majica efikasnija na džonu.

Sušenje patika

Kad ste oprali vaše patike, ostvite ih vani na suncu da se suše. Ovo je efikasniji način za sušenje patika od mašine za sušenje jer velika toplota može oštetiti foam. Sušenje i čišćenje patika je posebno važno zimi i u proljeće kad vlažnost može dovesti do zaista smrdljivih patika.