You are currently viewing Ciljevi koji nemaju veze sa ličnim rekordom i gubitkom težine
Izvor: pixabay.com

Ciljevi koji nemaju veze sa ličnim rekordom i gubitkom težine

U zavisnosti kakav ste tip trkača, čini se da je gotovo svaki razgovor povezan sa s dobivanjem novog ličnog rekorda ili sa gubitkom težine kako bi se tijelo dotjeralo.

Odlično je trčati za novi lični rekord. Ovo je jedan od razloga zašto se trkači prijavljuju na trke. A što se tiče gubitka kilograma, gubitak kilograma može povećati samopouzdanje i zdravlje. Ali ovi ciljevi mogu postati malo zastarjeli. Osim toga trčanje nije samo broj. Trebate novi cilj? Nekoliko ideja za cilj:

Uključite više interesantnih trčanja u sedmici

Trčanje je odličan način da posmatrate okolinu bez da se bavite saobraćajem ili visokim cijenama za parking prilikom odlaska u prodavnicu. Postavite sebi cilj i otkrijte nove lokacije za trčanje ove zime. Bez obzira na to da li ovo znači da treba da krenete novom stazom ili da povećate nivo kondicije.

Idite na putovanje

Postoji posebna vrsta trkača koji trčanje koriste kako bi putovali. Spakirajte se i upustite se u avanturu kampiranja sa vašim patikama za trčanje i paketom hidratacije ili se prijavite za maraton u nekom gradu koji silno želite da posjetite.

Ponovo otkrijte vaš grad

Jeste li osoba koja uvijek čita recenzije restorana i barova? Umjesto da 40 minuta trošite na online istraživanje savršenog restorana, obucite patike i izađite napolje i dobro otvorite oči.

Pređite vaš popis filmova dok ste na traci za trčanje

Ok, ne volite da trčite u zatvorenom prostoru. Ali ovo je način da gledate neki film dok trčite na traci za trčanje kako biste izbjegli monotoniju.

Postavite novi cilj

Zaboravite samo fokusiranje na lični rekord. Vi ste trkač koji ima sposobnost da trči daleko, ali ne baš dovoljno daleko. Trčanje velikih distanci je nevjerovatno zadovoljavajuće. Izaberite distancu koju želite da pređete, ali dajte sebi razuman rok za prelazak.