You are currently viewing 8 stvari koje postaju društveno prihvatljive poslije maratona
Izvor: pixabay.com

8 stvari koje postaju društveno prihvatljive poslije maratona

Mnogo trkača je završilo ili su u posljednjim sedmicama priprema za jeseni maraton. Poslije velike trke mnogi trkači su prepravljeni emocionalnim i fizičkim umorom.

Ovaj umor može dovesti do toga da trkači praktikuju stvari koje inače ne bi radili, ali poslije velike trke, pravila za trkače se mijenjaju.

8 stvari koje postaju prihvatljive poslije maratona:

1. Jedenje pite za doručak

Zato jer pod broj 1. gladni ste, pod broj 2. sezona je prošla.

2. Razgovarate sa svakim ko hoće da vas sluša o tom koliko je maraton težak

Poslije maraton većinom svi kažu da neće nikad više. I onda se većinom svi odluče da ponovo trče maraton.

3. Prijavljivanje na još jedan maraton

Jer niste zaista mislili ono što ste rekli kada ste bili premoreni.

4. Biti ekstremno razmažen

Suočite se s tim, nožnim prstima bi moglo goditi malo pažnje. Možda trebate masažu u svrhu oporavka. Samo ovo nazovite spa danom.

5. Dremanje

Drijemanje na kauču je posebna vrsta spavanja jer obično nije planirana. Planirana spavanja se događaju u krevetu, ali drijemanje na kauču se dešava kad ste previše umorni da biste ostali budni.

6. Jedva se krećete dvije sedmice

Poslije maratona vaši prijatelji koji ne trče su uzbuđeni što se vraćate na zabavu, ali nažalost možda će morati da pričekaju još malo jer su dvije sedmice poslije maratona rezervisane za odmor i oporavak.

7. Posjećujete apoteku kako biste kupili hanzaplast

Velike trke nekad mogu dovesti do problema, posebno ako prvi put trčite veliku udaljenost. Ako vam je 42.2K napravio probleme, niste sami u tome.

8. Grickalice na noćnom ormariću

Maraton će vas ostaviti sa osjećajem gladi koji ne prolazi ni dok spavate. Iz ovog razloga vaša porodica/partner/cimer trebali bi se naviknuti da idete da jedete u 2h poslije ponoći. Zbog lakšeg pristupa većinom grickalice stavljate na noćni ormarić.