You are currently viewing Trka za vrijeme odmora?
Izvor: pexels.com

Trka za vrijeme odmora?

Trka je zabavna. Putovanje je uzbudljivo. Da li kombinovati  trku s odmorom? To je odličan način da spojimo ugodno s korisnim.

Bilo da idete sami ili vodite cijelu porodicu, trka je odličan način da vidite nove, čak i egzotične destinacije i da ih prekrižite sa svoje liste.  Trčite kroz nacionalni park, preko historijske staze, kroz najčudesnija mjesta na zemlji ili čak i kroz vinograd. Destinacijske utrke postaju sve popularnije, što nije iznenađujuće s obzirom da je to samo još jedan način za nas da obavimo više zadataka.

Koliko god odmor i trka zajedno zvuče dobro, to može da izazove neke logističke noćne more ako niste spremni. Dakle prije nego se spakujete, tu je pet stvari o kojima trebate razmišljati kad je trka u inostranstvu u pitanju.

Spakujte se

Budite sigurni da ste spakovali svu opremu. Posljednja stvar koja vam treba je da vaš prtljag završi na pogrešnom avionu, odgođenom avionu  ili da se potpuno izgubi. Također je dobro da provjerite vremensku prognozu prije nego što krenete.

Vrijeme

Kad idete na trčanje van grada morate sebi dati dovoljno vremena za putovanje. Razmislite o stvarima kao što su kašnjenje letova, saobraćajne obilaznice i nevrijeme. U zavisnosti od toga koliko daleko putujete, dajte sebi vremena da se prilagodite klimi, nadmorskoj visini i/ili vremenskoj zoni. 

Pojednostavite

Godšnji odmor je vrijeme kad sebi dopuštamo da jedemo raznovrsnu hranu i da probamo novu, ali ipak bi bilo najbolje da se držite onog na šta ste navikli dok utrka ne završi. Nikad ne znate kako će vaš želudac regovati na novu hranu.

Pijte

Zrak u avionima je suh, pa se pobrinite da pijete puno vode prije trke kako bi ostali hidrirani. I treba da izbjegavate alkohol dok ne završite utrku.

Obilazak

Iako je primamljivo da odmah izađete i date sve od sebe, nemoj te to uraditi, ostavite to poslije utrke. Pravilno odmaranje će vam pomoći da smanjite rizik od povreda i povećate šansu za uspješno završno vrijeme.