You are currently viewing Navike trkača koje nemaju smisla
Izvor: pixabay.com

Navike trkača koje nemaju smisla

Trkači su stvorenja navike. Neke navike su produktivne za trening dok neke nisu. Ispod je šest navika trkača koje su uobičajene. Ovo nije loše za trkače, ali tjeraju na to da se zapitate „zašto radim to što radim?“.

Završite svoje trčanje na tačno određenom kilometru ili u minuti

Trkači vole da trče 70 minuta ili 15K ali istina je da nekoliko minuta ili metara više ili manje neće napraviti neku razliku.

Trkači uvijek trče istu rutu

Lako je ići uvijek istom rutom, ali promjena rute može biti dobra promjena za vaš mozak i noge. Pronađite novu rutu ili idite sa prijateljima i pokušajte trčati njihovu rutu.

Postajete zavisni od tempa

Trkači posebno mogu postati opsjednuti svojim tempom toliko da počnu izbijegavati planinsko trčanje ili trail trčanje zato što neće ostvariti željene minute po kilometru. Ponekad je dobra ideja da se prepustite tempu i da uživate u okruženju.

Nosite samo brendirane patike

Trkači često kažu da oni nose samo brendiranu obuću i da su imali užasno iskustvo sa drugim kompanijama koje proizvode sportsku opremu. Brendovi prave veliki broj modela obuće tako da ako ste imali loše iskustvo sa određenom obućom sigurno je da ta obuća nije odgovarala vašem stopalu, a niste imali problem sa brendom. Brendovi koji proizvode patike uvijek će mijenjati dizajn i da patike koje prije niste voljele budu patike koje sad volite.

Sportski rukavi i majice kratkih rukava

Zašto ne samo majca dugih rukava? Mnogi trkači će se odlučiti za sportske rukave preko majice dugih rukava zimi.

Dizanje ruke kako biste dobili GPS signal

Posebno kad je oblačan dan ili kad ste u gustom urbanom području, dobivanje GPS signala može trajati koju minutu na bilo kojem uređaju. Možda ste primijetili da trkači dižu ruke prema nebu kako bi uhvatili signal, ali nažalost malo je vjerovatno da će ovo pomoći da dohvatite signal.

Sastanak za trčanje ali sa slušalicama

Da li ste ikad vidjeli dva trkača koji se sastaju i nastavljaju da trče zajedno u pratnji njihove muzike? Ovo je čudna ali uobičajena kombinacija. Ali ako vas ovo podstiče da trčite samo nastavite.